De baas bezoekt de werkplek. In pak. Netjes zet hij een helm op en doet een veiligheidshesje aan. En oja, de veiligheidsschoenen uiteraard. Die liggen klaar in de achterbak. Altijd bij zich.

Aanspreken

Schoenen van een modieuze snit. Het lijken gewone herenschoenen. Qua uitstraling, erg netjes onder het pak. Maar wat vinden de medewerkers op de bouwplaats ervan? Denken zij dat de baas met gewone herenschoenen de bouwplaats bezoekt? Zou een bouwplaatsmedewerker hem hierop aan durven spreken? Nee, hij ziet er waarschijnlijk te netjes uit (drempel om wat te zeggen?).

Is veiligheid alleen van de werkvloer?

De ‘herenschoen’ met stalen neus. Veiligheid is iets van de werkvloer. Als de baas er ook aan moet, dan toch wel met een veiligheidsschoen, waarvan het een nette herenschoen lijkt die bij zijn kostuum past (verschil moet er zijn). Modieus, zeker. Niet direct herkenbaar, maar wel veilig. Willen we niet juist dat veiligheid herkenbaar is, zodat we weten dat iemand veilig is? En we met trots, met zijn allen, uitstralen dat we veilig willen zijn.

voorbeeldgedrag arbeidsveiligheid