voorspellen van veilig gedrag

voorspellen van veilig gedrag

Salmay let op mezelf en anderen

 

Wat zou er mooier zijn, als we bij een sollicitatietatiegesprek al konden vaststellen of een toekomstig medewerker als vanuit zichzelf geneigd is, veilig te werken? Dat vinden onderzoekers van de Universiteit ook een uitdagende gedachte. want de neiging tot veilig werken, is ook verwant met de neiging om goede kwaliteit te leveren. Om een in alle opzichten echte professional te zijn.
Salmay ondersteunt de onderzoekers door bij organisaties uit onze klantenkring, de mogelijkheid te bieden om data te verzamelen.

Big data veilig gedrag
Veel organisaties zoeken naar manieren waarop ze hun medewerkers kunnen bewegen veilig(er) te werken. En binnen veel organisaties worden deze initiatieven ook gemonitord in een poging ze inzichtelijk te maken of te rapporteren. Tegenwoordig is het mogelijk om grote hoeveelheden data te verzamelen en te bewaren voor langere tijd, wat het gemakkelijker maakt om analyses over de lange termijn te maken.

Informatie over veilig gedrag
We zouden graag in aanraking komen met een bedrijf dat al langere tijd data over het (veilig) gedrag van hun medewerkers in kaart brengt. Door antwoorden van medewerkers over mogelijke beïnvloeders van gedrag (attitudes, kennis, motivatie, vaardigheden, cultuur en ervaringen) te koppelen aan daadwerkelijk gedrag willen we proberen om verschillen in gedrag tussen medewerkers te ontdekken en te verklaren. Uitkomsten hiervan kunnen helpen om onveilig gedrag in de toekomst verder terug te dringen. Uiteraard worden de uitkomsten van het onderzoek allereerst gedeeld met de organisaties die hebben bijgedragen aan het onderzoek.

Salmay let op mezelf en anderen