Gedragsbeïnvloeding is de sleutel tot een ongevalsvrije werkomgeving.

Voorspellen van veilig gedrag

Voorspellen van veilig gedrag
Onderzoeker Pieter Cornelissen van de Universiteit van Twente werkt aan een tweetal projecten. Een ervan gaat over het voorspellen van veilig gedrag op de werkplek. Salmay ondersteunt hem door bij organisaties uit onze klantenkring, de mogelijkheid te bieden om data te verzamelen.

Big data veilig gedrag
Veel organisaties zoeken naar manieren waarop ze hun medewerkers kunnen bewegen veilig(er) te werken. En binnen veel organisaties worden deze initiatieven ook gemonitord in een poging ze inzichtelijk te maken of te rapporteren. Tegenwoordig is het mogelijk om grote hoeveelheden data te verzamelen en te bewaren voor langere tijd, wat het gemakkelijker maakt om analyses over de lange termijn te maken.

Informatie over veilig gedrag
We zouden graag in aanraking komen met een bedrijf dat al langere tijd data over het (veilig) gedrag van hun medewerkers in kaart brengt. Door antwoorden van medewerkers over mogelijke beïnvloeders van gedrag (attitudes, kennis, motivatie, vaardigheden, cultuur en ervaringen) te koppelen aan daadwerkelijk gedrag willen we proberen om verschillen in gedrag tussen medewerkers te ontdekken en te verklaren. Uitkomsten hiervan kunnen helpen om onveilig gedrag in de toekomst verder terug te dringen. Uiteraard worden de uitkomsten van het onderzoek allereerst gedeeld met de organisaties die hebben bijgedragen aan het onderzoek.

Arbeidsveiligheid, veiligheidscommunicatie en gedragsbeïnvloeding - Salmay maakt het verschil

Over ons

Salmay maakt effectieve communicatiemiddelen voor industrieel Nederland

  • Oude Parklaan 111, 1901 ZZ Castricum
  • 0251 - 651 906
  • @salmaytweets

Informatie?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht